Lóversenyfogadás kezdőknek – stratégia, tippek és szabályok

🗓️ 2022-11-25 
🕒 2024-02-28

A lóversenyfogadás kezdőknek nem mindig a legkönnyebb, ennek ellenére rendkívül nagy népszerűségnek örvend Magyarországon. Számos online fogadási iroda kínálja fel a sportfogadás mellett az élő lóversenyfogadás lehetőségét. A szerencsejáték lóversenyfogadás tekintetében hosszú múlttal rendelkezik, hiszen maga a lóverseny hagyománya már egészen az 1800-as évektől kezdve jelen van a köztudatban. Míg régen csak személyesen lehetett fogadni, addig ma már a legnépszerűbb bukmékerek oldalain, akár online tudsz fogadni.

100%-os befizetési bónusz 20 000 Ft-ig
18+| 100% bónusz max. 20,000 Ft + 60 ingyen pörgetés a Temple Tumble játékhoz. Min. 4,000 Ft befizetés a pörgetéshez. Min. odds: 1.40. Megforgatási követelmény: 6x bónuszösszeg. Az ÁFSZ teljes szövege
lóversenyfogadás

Lóversenyfogadás kezdőknek – mi ez?

A lóverseny fogadás egy olyan fogadási piac, mely többszáz éves múlttal rendelkezik, ezáltal tulajdonképpen a lovi alapozta meg a mai online sportfogadás piacát. A fogadáshoz kapcsolódó szorzók, bónusz kínálatok, valamint live közvetítések már önmagukban is nagy izgalmakat adnak, a napig rengetegen járnak ki egy-egy derby-re, ahol személyesen is betekintést nyerhetünk az élő lóverseny világába.

Fontos észben tartani, hogy a lóverseny fogadások esetében a tét összegek, illetve a bónuszok is más opcióval elérhetőek, mint egy sima sportfogadás esetében, azaz érdemes tájékozódni, és részletekbe menő statisztikát végezni, mielőtt megkötnénk a fogadást az általunk választott lóra. Egy lóverseny fogadás megkötésének menete nem sokban különbözik attól, ahogyan más sportokra lehet fogadni. Mindenekelőtt ki kell választani egy megfelelő, megbízható bukmékert, regisztrálni kell rá, majd ki kell választani a lóversenyzés témakört.

A lóversenyfogadás története

A lovak az egyik legősibb állatok, a történelem során minden korszakban jelentős szerepet játszottak, emellett számos hiedelem, és történet főszereplőiként ismerhetjük őket. A lovak kulturális vonatkoztatásuk mellett hatalmas szerepet játszottak a harctereken, de a szállításban is. Ebből adódóan mind a mezőgazdaságban, mind kereskedelemben nélkülözhetetlen, értékes állatok voltak. A rohamos fejlődéseknek köszönhetően a lovak hatalmas erejét felváltotta a technológia. Ezért annak ellenére, hogy mai napig rendkívül értékes állatokként tekintünk rájuk, nem haszonállat, hanem inkább sportbeli értékkel rendelkezik.

A lovakhoz kapcsolódó sportok egészen az 1600-as évek óta jelen vannak. A modern lóverseny fogadás elődje Nagy-Britanniából származik, ahol a szerencsejátékosoknak lehetőségük adódott feltenni pénzüket a versenyeken résztvevő lovak teljesítményére, illetve a végső nyertesre. A fogadás alapját az arányos elosztás jellemezte, mely azt jelenti, hogy a fogadók pénzét összevonták, majd sikeres fogadás esetén a nyereményt arányosan elosztották a fogadók között.

A modernizációnak köszönhetően ma már online is fogadhatunk, ám személyes megjelenés esetén a lóversenyfogadás lottózóban, és helyszínen is megtörténhet, utóbbi esetben a lóversenyfogadás terminál a Kincsem Park bejáratánál található.

Online lóversenyfogadás – tippek és stratégiák

A lóverseny egy olyan fogadási piac, mely régebben csak a tehetősebb rétegnek adatott meg. Ez ma már szerencsére megváltozott, hiszen az internet fejlődésének köszönhetően bárkinek van lehetősége fogadni. Ennek ellenére ma már inkább azok járnak ki személyesen egy-egy lóversenyre, akiket maga a sport is valóban érdekel.

Jelenleg az összes lóverseny fogadás megkötése a magyar lóversenyfogadást szervező kft által történik Magyarországon. A lóversenyfogadás stratégia mindenkinél különböző, emellett függ attól is, hogy valaki top játékos, vagy a kezdőnek számít. Ahhoz, hogy egy lóverseny fogadás sikeres legyen, ismerni kell például az adott bukméker oldalán elérhető ajánlatokat, illetve érdemes tisztában lenni azzal is, hogy melyik ló éppen milyen állapotban van.

Egy fogadás során az is fontos, hogy alapos ismeretekkel rendelkezzünk a lóversenyzés típusaival kapcsolatban. Magyarországon két ágazatot ismerünk: az ügető, illetve a galopp. Az, hogy melyik típusnak szeretnénk szakértői lenni, mi magunk is eldönthetjük, de vannak fogadók, akik nem ettől teszik függővé a fogadásukat, hanem attól, hogy az adott bukméker melyik lóra ad több odds-ot. Egy futam alkalmával például nagyon sok dolog történhet, ami nagyban befolyásolhatja az eredményt.

Az első, és legjobb tanács a lóverseny fogadás kezdőknek, hogy legyenek tisztában az adott sporttal, és piaccal, amit választanak. Ez természetesen minden más sportra is értetődik, ennek ellenére nagyon sokan úgy fogadnak, hogy nem készülnek fel, illetve nem lettek elsajátítva a lóversenyfogadás szabályai. A lóverseny fogadás esetében ez különösen fontos tényező, hiszen nem csak emberekről, hanem állatokról is beszélünk. Ahhoz, hogy egy online sportfogadás sikeresen legyen, érdemes a lóverseny fogadáshoz, interneten is elérhető tanácsokat megfogadni, ebbe beletartoznak szakértők elemzései és tippjei is.

A legnépszerűbb lóverseny fogadási ajánlatok

A magas minősítésű online bukmékerek minden fogadási ajánlatot úgy kínálnak fel, hogy az a szerencsejátékos számára a lehető legjobb legyen. A legnépszerűbb piacok közé tartozik például a győztes lóra való fogadás, de fogadhatsz arra is, hogy az általad kiválasztott ló milyen helyezést ér el, vagy nyer-e. A kifizetéseket a bukméker az alapján dönti el, hogy mennyit érnek a tippek, milyen fogadási piac mellett döntöttünk, illetve függ a futam típusától, az indulók számától, valamint attól is, hogy milyen bónusz kínálattal rendelkezik az adott weboldal.

Népszerű fogadási piacok közé tartozik még az előfogadás, az Each-Way, valamint a top 3 finish, aminek szabálya, hogy a lóverseny során meg kell tippelni a legjobb három hely versenyzőit. Ez a fogadási típus a magyar szerencsejátékosok körében igen elterjedt, hiszen ha kettőt eltalálsz, a tétet összegét visszakaphatod. Bizonyos weboldal lehetővé teszi a live közvetítést is, melyek még izgalmasabbá tudják tenni a fogadást.

Fogadás a tétre

A tétre való fogadás az egyik legelterjedtebb a fogadók körében, melynek lényege, hogy arra fogadsz, hogy az adott ló hogyan fog teljesíteni. Ezen fogadási típussal csak akkor nyerhetsz, ha a lovad első helyen végez. Éppen ezért érdemes a start előtt alaposan felkészülni, és az sem árt, ha ismerjük a választott ló sajátosságait, állapotát. Számos esetben sajnos a felkészülés sem mindig elég, például vannak helyzetek, amikor szabálytalanság merül fel, ezért fennáll a veszélye, hogy a nyertes győzelmét elveszik. Szerencsére a legtöbb esetben nem ez a jellemző, és általában minden szabályosan zajlik.

Fogadás a célvonalra

Ez alatt a fogadási piac alatt azt kell érteni, hogy az első helyezetten kívül fogadhatunk a második, akár a harmadik helyre is, emellett azt is megtippelhetjük, hogy bizonyos lovak hanyadik másodpercben érnek be a célba. Míg egy hagyományos oldal szűk kínálattal rendelkezik, addig egy minőségi fogadó oldal esetében ezzel nem szabad, hogy probléma legyen. A célvonalra való fogadás azért előnyös egy kezdő számára, mert a legtöbb esetben csak akkor fogadhatsz, ha minimum 4 versenyző indul. Minél több induló van, annál kevesebb az esély arra, hogy tipped megállja a helyét. A minőségi online bukmékerek olyan ajánlatokat kínálnak, ami előnyös a fogadó számára, például nem veszik figyelembe, hogy hány versenyző indult.

Each Way fogadás

Nagyon sokan az Each Way fogadási típust preferálják, ahol magát a fogadást ugyanúgy kell megkötni, ahogyan a többit, az esélyek viszont különböző módon épülnek fel. Ez a típus szintén azok közé tartozik, amelyeket a leginkább ajánlanak lóversenyfogadás kezdőknek, hiszen az, hogy a lóversenyfogadás stratégia jól lett-e felépítve, ezzel hamar kiütközik. Az Each Way fogadásokat úgy lehet megkötni, ha a tétet nem csak a ló győzelmére tesszük meg, hanem arra is, hogy a ló hogyan végez. Ha a választott ló az első három hely valamelyikén végez, akkor a helyezésért járó osztalékot kapjuk meg, ha pedig nyer, ez az összeg megnövekszik. Erre a fogadási típusra érdemes olyan bukméker mellett dönteni, ami jó bónusz kínálattal rendelkezik a lovi témakörében.

Élő lóversenyfogadás

Mint minden sportfogadás, az élő lóverseny fogadás is igen népszerű a bukmékerek és fogadók körében. Az, hogy élőben tudsz fogadni, nem újdonság, viszont maga a lehetőség sokkal izgalmasabbá teszi a fogadási piacok kínálatát. Ha a fogadások élőben történnek, akkor nem csak szurkolhatunk azért, hogy a tippjeink megállják helyüket, hanem a verseny részesei is lehetünk, és első kézből tudhatjuk meg az eredményeket.

Fontos észben tartani, hogy az élő lóversenyfogadás kezdőknek nem a legkönnyebb, de ez nem azt jelenti, hogy lehetetlen. Tulajdonképpen az online lóversenyfogadás szerencsejáték, ezért a felkészülés mellett a szerencsén is múlik a végeredmény. Az élő fogadás azért is előnyös, mert nem kell hónapokat várni, hogy a futam elkezdődjön, és a limitált bónusz kínálatok mellett a legjobb odds-okat lehet kifogni.

Lóversenyfogadás online – a 3 legjobb oldal, amit ajánlunk

A lóversenyfogadás Magyarország piacán is felkapott lett az utóbbi években. Szerencsére az elérhető bukméker kínálat elég széleskörű, a szigorú törvényeknek köszönhetően pedig a fogadások is gondtalanul zajlanak. A folyamatos fejlődéseknek köszönhetően a magyar piac sportfogadás szempontjából kiválóan teljesít, hiszen a lovi témakörén kívül számos más sportra is lehet fogadni, például futball, tenisz, kézilabda, kosárlabda, motor- és küzdősportok, de akár e-sportok szempontjából is van lehetőségünk a tét megrakására.

A legjobb fogadások megkötésére jelenleg 3 top oldal ajánlott: a bet365, az Unibet és a Bwin, ezeken a fogadási oldalakon nem csak lóverseny, de sok más különböző sport is elérhető. Ez a három online fogadási bukméker minden évben kiváló helyezést ér el a piacon, magyar viszonylatban pedig a legjobb platformoknak számítanak. A bet365 oldalán rengeteg sporttal találkozhatunk, például amerikai foci, MMA, futball, motorsportok, kerékpározás, golf, jéghoki, kosár- és kézilabda, valamint számos sportot live közvetítésben is tudsz nézni. Az Unibet hasonló elven működik, hiszen a legtöbb sport náluk is megtalálható, csak úgy, mint a Bwin oldalán. Általában mindhárom oldalon előnyös szorzók találhatóak, ez értetődik a lóversenyre is.

Top 1 lóverseny fogadási oldal: Unibet

Az abszolút első helyezett az Unibet, amely több, mint 11 millió ügyféllel rendelkezik a világ számos országában. A szolgáltató természetesen olyan országokban elérhető, ahol a szerencsejátékozás legális, és törvények betartásával engedélyezik a működésüket. Az Unibet először 1999-ben tette elérhetővé a platformját, a mobil verzió 2004 óta működik. Az Unibet számos promóciót kínál, legyél akár kezdő vagy profi fogadó, ezenkívül a VIP tagsággal rengeteg exkluzív nyereményre is szert tudsz tenni. Az oldalon a lóversenyfogadás eredmények élőben kerülnek közvetítésre, ezáltal rögtön láthatjuk, hogy hogy áll a fogadásunk, amennyiben pedig elakadtunk, a platformon elérhető néhány tanács lóversenyzés tekintetében.

Unibet sportfogadás

Top 2 lóverseny fogadási oldal – Bet365

A Bet365 egy olyan cég, mely a világ vezető szerencsejáték szolgáltatói közé tartozik. Székhelyük az Egyesült Királyságban található, alapítója Denise Coates, aki 2000 óta bátyjával együtt vezeti a céget. A Bet365 sportfogadásokat kínál leginkább, de a platformon találhatóak kaszinó típusú játékok is. A szolgáltatónak érthető okokból nagyon sok díjat sikerült bezsebelnie, illetve többször végzett első helyen a magazinok listáin. A Bet365 oldalán könnyű fogadásokat kötni. Kezdők számára ajánlott a lóversenyfogadás tippek felhasználása, hiszen ezekkel tudjuk megalapozni a fogadás sikerességét. A platform számos üdvözlő bónuszt is kínál, melyek a nyeremény összegét növelni tudják.

Top 3 lóverseny fogadási oldal – Bwin

Listánk harmadik helyén a Bwin áll. Az osztrák céget 1997-ben alapították, ügyfélkörük pedig azóta is folyamatosan bővül. Visszajelzések alapján a szolgáltató maximálisan kielégíti az ügyfelei igényeit. A platformon felkínált üdvözlő bónuszokat érdemes felhasználni, hiszen nagyban megkönnyíthetik a kezdő szerencsejátékosok dolgát. A futamok során számos eshetőségre kell számítani, hiszen egy lóverseny során a ló állapotától, tudásától és ügyességétől függ a sikerünk. Ebből az következik, hogy érdemes tisztában lenni azzal, hogy a szorzók ezektől függően elérhetőek egy online bukméker, jelen esetben a Bwin oldalán.

Lóverseny fogadás online – népszerű események

A lóversenyekkel kapcsolatos események mindig népszerűek voltak. Míg régebben a társadalom elit tagjai mehettek ki ezekre a jeles eseményekre, addig ma már szerencsére ezt bárki megteheti. A lóversenyeknek a világon nagyjából mindenhol nagy hírük van. Ez nem meglepő, hiszen a fogadások megkötése ilyenkor sokkal nagyobb élményt tud nyújtani, mintha online tennénk ezt meg.

Verseny típusaVerseny leírása
Igénylő versenyAz azonos áron eladásra kínált lovak versenyeznek.
Derby versenyAzonos korú (3 éves) lovak számára.
Distaff versenyKancák számára.
Handicap versenyA lovak súlyát különböző mértékben mérik (ami a ló tényleges súlyától függ), és az arányok előre meghatározottak.
Maiden versenyOlyan lovak versenyeznek, amelyek még soha nem nyertek elismert versenyt.
ÚtvonalversenyEgy mérföldes vagy annál hosszabb verseny.
SprintversenyEgy mérföldnél rövidebb verseny.
StakesMagas szintű verseny, ahol csak a legjobb lovak versenyeznek.

Epsom Derby

Az Epsom Derby Nagy-Britannia legnagyobb lóversenyének számít. Az öt klasszikus verseny közül a legrangosabb, maga a derby pedig nagy múltra tekint vissza. A fontos eseményt először 1780-ban rendezték minden szerdán vagy csütörtökön. A hatalmas tömegek nem csak azért érkeztek, hogy a lóverseny részesei lehessenek, hanem azért is, hogy más szórakozási lehetőségeket is kiélvezhessenek. Az Epsom Derby területe nagyjából 2400 méter, az eseményre látogatók száma pedig minden alkalommal meghaladja a százezret. A mai napig fesztiválhangulatot biztosító rendezvény Anglia egyik legnagyobb sporteseményének számít.

Royal Ascot

A Royal Ascot egy 72 hektáros versenypálya, mely a brit királyi családdal szoros kapcsolatban áll. A derbyt 1711-ben alapították, II. Erzsébet királynő gyakran töltötte az idejét az eseményeken, és sokszor kötött fogadásokat is. A Royal Ascot jelenleg egy évben 26 napon át rendez versenyeket. Az Ascot minden év októberében rendezi meg a Brit Bajnokok Napját, mely hatalmas eseménynek számít. A találkozón lehetőségünk van megtekinteni a gyönyörű lovakat, és megismerhetjük a társaság történelmét is. A versenyek után after party-t is szoktak rendezni, melyen összegzik az eseményeket.

Melbourne Kupa

A Melbourne Kupa egy telivéreknek szánt lóverseny, melyet Ausztráliában rendeznek. A 3200 méteren fekvő versenypályán 1861-ben rendezték az első kupát. Az elmúlt években a verseny szabályait a minőségi hendikeppek képletéhez igazították. Ez azt jelenti, hogy a lovak súlyára vonatkozó szabálytalanság esetén a jobb lovak enyhébb büntetésre számíthatnak. 2019-es mérés alapján a verseny összdíja 8 millió ausztrál dollár, melyet a tulajdonos, a kiképző és a zsoké között osztanak el. A kupán minden alkalommal rengeteg ember jelenik meg, hiszen a sportvilág egyik legrangosabb eseményéről van szó.

Grand National

Európa elsőrangú sportrendezvénye, a Grand National, mely 1839 óta Angliában kerül megrendezésre. A pálya 4 mérfölden terül el, legértékesebb ugróversenyének díjalapja pedig több millió font. A Grand National rengeteg híres lótulajdonossal büszkélkedhetett a történelem során. 1950-ben II. Erzsébet királynő lova ötödik helyezést ért el, valamint Raymond Bessone híres fodrász, illetve Freddie Starr komikus lova is versenyzett a pályán. A pálya nemzetközi versenyeknek is otthont ad, valamint 1984 óta 5 különböző cég szponzorálja a rendezvényeket.

Lóverseny fogadás Magyarországon

A magyar piacon Széchenyi István honosította meg a lóverseny fogadás hagyományát. Magyarországon a lóversenyek kezdetben csupán azt a célt szolgálták, hogy a szegényebb réteg könnyebben el tudja adni lovát. Mindezt úgy tették, hogy két lovat összehasonlításképpen futtattak körbe, a győztes ló pedig magasabb áron kelt el a későbbiekben. A magyar infrastruktúra fejlődésével hamar berobbant a több lóval való verseny piaca is, ahol mivel egyszerre több lovat futtattak, ezáltal a magyar lóversenyfogadás is sokkal izgalmasabbá vált. A lóversenyfogadás Kincsem nevéhez fűződik, aki a leghíresebb ló volt Magyarországon.

Lóversenyeket és fogadásokat azóta is rendeznek. Amennyiben szeretnél kijutni egy eseményre, jelenleg a népszerű Kincsem Park szolgál a futamok otthonaként, melyből az következik, hogy a lóversenyfogadás Budapest központi elhelyezkedése miatt szinte bárki számára elérhető. Annak ellenére, hogy a lovi lóversenyfogadás hosszú múlttal rendelkezik, a magyar piacon szerencsére bővülést tapasztalunk. Vannak, akik azért fogadnak sokszor, mert ez a hobbijuk, de akadnak olyanok is, akik profi szinten űzik.

Összefoglalás

A lóversenyfogadás vélemények alapján egy nagyon izgalmas piaca a szerencsejáték világnak, ezért érdemes legalább egy derby-t megnézni, vagy fogadni kedvenc lovunkra. A minőségi fogadási oldalaknak köszönhetően bárhol tartózkodunk, lehetőségünk nyílik a lóverseny megtekintésére, és könnyen fogadhatunk is rá. Az online tér emellett lehetővé teszi a gyors reakciót bizonyos helyzetekben, ha például meg szeretnénk változtatni bizonyos részleteit a fogadásunknak. A lóversenyfogadás kezdőknek abban az esetben lehet könnyebb, amennyiben minőségi platformot választ, és kellő időt szán a felkészülésre.

GYIK

Melyek a legnépszerűbb fogadások a lóversenyeken?

Jelenleg a tétre vagy célvonalra való fogadás, az each way, illetve az élő fogadás a legnépszerűbb a piacon.

Mi a minimális tét?

A minimális tét meghatározása bukmékertől függ, de lóversenyfogadás kezdőknek érdemes olyan összegben fogadni, mely a pénztárcájukhoz igazodik.

Mit jelent egy ló nevének visszavonása?

A lovak nevét tétvesztés nélkül visszavonhatja a fogadó a verseny kezdete előtt. Amennyiben a versenyeztetők vonják vissza a ló nevét, az nem minősül futónak, ezért a tétet visszaadják.

Lehet-e közvetlenül a verseny kezdete előtt fogadni?

Természetesen van lehetőségünk a verseny kezdete előtt fogadni, sőt, akár élőben is fogadhatunk kedvenc lovainkra.

Melyik lóversenyfogadás kínálja a legjobb kifizetéseket?

Legjobb kifizetéseket a végső győztesre való fogadás kínálja, de a helyezettek megtippelésével is nagy esélyünk van a nyerésre.

Hogyan követhetem nyomon azt a versenyt, amelyre fogadok?

Az általad választott bukméker oldalán az élő közvetítések által nyomon tudsz követni mindent versenyt, amelyre fogadtál.

18+ A szerencsejáték függőséget okozhat. Játssz felelősségteljesen!