GYIK – Gyakran Ismételt Kérdések

BUKMÉKER REGISZTRÁCIÓ

Szabad-e regisztrálni és játszani egynél több bukmékernél?

Természetesen lehet egynél több bukméker oldalára regisztrálni, illetve játszani is. Azonban fontos tudni, melyik számunkra a legmegfelelőbb fogadóoldal. Ez sokszor függ attól is, hogy bizonyos bukmékereknél milyen fizetőeszközzel van lehetőségünk befizetni a pénzünket, valamint érdemes utánanézni, hogy rendelkezik-e a Magyarországon törvényes engedélyekkel.

A bukméker weboldalának van magyar verziója, de nem 5-ös besorolású, vagy egyáltalán nem szerepel az értékelések listájában. Miért?

A bukmékerek minősítése országonként teljesen különbözik. Ahhoz, hogy egy fogadóoldal 5-ös besorolású legyen, több szabálynak is meg kell felelni az adott országban. A bukmékereket 1-5 szintig rangsoroljuk, hasonlóan az egyéb oldalak értékeléséhez, ahol 1 csillagot adunk, ha nem tetszik az oldal, és 5 csillagot, ha meg vagyunk vele elégedve. Ha egy fogadóoldal 1-es besorolású, akkor az feketelistás, valószínűleg csalóoldal. Az 5-ös besorolás azt jelzi, hogy a bukméker a legjobb minőségű és legbiztonságosabb oldalak közé tartozik. Ahhoz, hogy egy fogadóoldalt rangsorolni lehessen egy adott országban, a működési engedély kiállítását Magyarországon kell kérvényezni, valamint az Ügyfélszolgálaton magyar nyelvű szakembereknek kell készenállni arra, ha valaki segítségre szorul. A minősítésről 2012-ben egy online kiadvány is megjelent, mely arról szól, hogy a játékosok és a fogadóirodák közt milyen viták szoktak felmerülni, illetve a sportfogadással kapcsolatos témát tárgyalja ki részletesen. A könyv jelenleg 7 nyelven elérhető.

A kiadvány adatai:

Az általam választott fogadóiroda nem fogad magyar játékosokat, vagy letiltotta a magyar hozzáférést. Mit kell tenni?

Ha a fogadóiroda nem fogad magyar játékosokat, vagy Magyarországon nem elérhető az oldal, akkor mindenképpen ajánlott olyan bukmékert keresni, amely minimum 4-es rangsorolású, rendelkezik magyar engedéllyel, valamint elérhető magyar verziója is a webhelynek. Magyarország rendkívül sok 4-es, és 5-ös minősítésű online kaszinóval, és fogadóirodával rendelkezik, így a választék szerencsére bőséges.

Honnan tudhatom, hogy a bukméker engedélyezi-e a számlanyitást Magyarországon?

Minden bukméker oldalon megtalálható egy menüpont, amelyet még regisztráció és számlanyitás előtt érdemes áttekinteni. Ebben a menüpontban megtalálható minden olyan információ, amelyben megtudhatod, hogy milyen módokkal, illetve milyen pénznemben engedélyezi a számlanyitást az adott fogadóiroda. Magyarországon a legelterjedtebb pénznem a forint és az euró, illetve a legtöbb bukméker oldalán e-pénztárcán keresztül, valamint bankkártyával is lehetőségünk van számlát nyitni.

Miért nem engedélyezik a fogadóirodák bizonyos országok játékosait?

Ez nagyban függ attól, hogy bizonyos országokban milyen törvényeket hoztak a fogadással kapcsolatban. Egy fogadóoldalnak az az előnyös, ha minél több országban engedélyezik a fogadást, hiszen akkor több játékos ismerheti meg a szolgáltatásaikat. Azokban az országokban, ahol engedélyezett a fogadás, csak olyan országból fogadhatnak játékosokat, ahol szintén van rá engedély, így sajnos azok számára nem elérhetőek a bukmékerek, akik olyan országban élnek, ahol viszont tilos az online fogadás, és tilos fogadóoldalakat üzemeltetni.

Meg kell-e adnom a személyes adataimat, amikor regisztrálok egy fogadási oldalon?

Ahhoz, hogy regisztrálhass egy fogadási oldalra, mindenképpen meg kell adnod néhány személyes adatot. A legtöbb bukméker a személyi igazolványon lévő adatokat kéri el. Erre azért van szükség, mert ezáltal tudják az üzemeltetők, hogy valóban élő személy szeretne fogadni/játszani az oldalon, valamint hivatalosan bizonyítani kell, hogy a regisztráló személy elmúlt 18 éves. Azoknak a fogadóoldalaknak, melyek rendelkeznek a megfelelő engedélyekkel, szigorú adatvédelmi szabályzatuk van, ezért ezeken az oldalakon semmiképp nem kell tartani attól, hogy az adataink ne lennének biztonságban.

Meg akarom változtatni a számlám pénznemét. Regisztrálhatok újra? Lezárják a fiókomat?

Ahhoz, hogy megváltoztasd a pénznemet a számládon, létre kell hozni egy új fiókot egy másik árfolyammal. A legtöbb fogadóoldal nem engedélyezi, hogy egynél több számlával regisztráljunk az oldalra, ezért nagy valószínűséggel a régi fiókot lezárják. Nagyon fontos, hogy már a regisztráció során csak olyan pénznemet válasszunk, amivel a későbbiekben nem lesz problémánk, vagy később nem gondoljuk meg magunkat. Ha bármi probléma adódik, érdemes felkeresni az oldal Ügyfélszolgálatát, ahol készségesen segítenek.

SZEMÉLYAZONOSSÁG ELLENŐRZÉSE

Minden fogadóiroda ellenőrzi a játékos személyazonosságát, mielőtt fizet?

Igen. Egy szabályosan működő fogadóirodának kötelező leellenőrizni a játékos személyazonosságát, mielőtt bármilyen tranzakcióra sor kerül. Erre azért van szükség, mert a fogadóiroda csak valós személynek fizethet, emellett a játékosok védelmének érdekében kötelesek leellenőrizni, hogy annak fizetik ki az összeget, aki nyerte, így a csalásokat el tudják kerülni. A fogadóoldalak engedélyének megléte egyúttal azt is jelenti, hogy maga a bukméker is ellenőrizve van azáltal, hogy ellenőrzik-e a játékosaik személyazonosságát.

Milyen dokumentumokat kell bemutatni a személyazonosságom megerősítéséhez?

A fogadóirodák többsége személyazonosító igazolványt kér el a személyazonosság megerősítéséhez. Amennyiben személyi igazolvánnyal nem rendelkezel, az útlevelet, vagy a jogosítvány szkennelt másolatát is elfogadják.

A bukméker arra kér, hogy a nyeremény kifizetése előtt küldjem el a személyazonosító okmány szkennelt másolatát. Kell valami miatt aggódnom?

A személyazonosító okmány szkennelt másolatának elkérése minden fogadóoldalon törvényes. Amennyiben a bukméker minden törvényt betartva legálisan működik, és rendelkezik engedéllyel, akkor maximális biztonságban vannak a személyes adatai. Fontos, hogy a fogadóoldal legalább 4-es rangsorolású legyen, ezáltal 100%-ban elkerülhetőek a további problémák.

BEFIZETÉS/KIFIZETÉS

Mikor kapom meg a számlámról levont pénzt?

A legtöbb bukméker 2-féle opciót kínál fel fizetési módként: digitális pénztárca, illetve bankkártyás átutalás. Ezek a fizetési módok nagyban különböznek, ezért az átfutási idő is mindegyiknél más. Míg a digitális pénztárca általi kiutalás általában pár órát vesz igénybe, addig ha bankkártyával utalunk ki magunkat, akkor pár nap az átfutási idő, ez attól függ, hogy mely banknál nyitottunk számlát.

A fogadóoldalon lévő számlámról levont pénz még nem érte el a kártyámat. Mit kell tenni?

Mivel bankkártyás utalásnál pár napot kell várni a pénz megérkezéséig, az e-pénztárcával pedig pár órát, ezért ajánlott megvárni ezt az időintervallumot. Az, hogy mikor érkezik meg a pénz, az nem a bukméker hatásköre, hanem az adott banki szolgáltatóé. Az átfutási idő attól is függ, hogy hétvégére, vagy ünnepnapra esik-e a kifizetés. Amennyiben az átfutási idő túlmutat az időintervallumon, érdemes a bukméker Ügyfélszolgálatát felkeresni, és rákérdezni, hogy tudnak-e információt a tranzakciónkról.

BÓNUSZOK ÉS PROMÓCIÓK

Mely bukmékerek kínálnak bónuszokat?

Bónuszokat és promóciókat szinte az összes bukméker kínál, hiszen ezzel próbálják növelni az ügyfélkörüket. A bónuszoknak köszönhetően egyik játékos sem unatkozik, mivel ezek a bónuszok teszik még izgalmasabbá a fogadásokat és a játékokat, valamint növelik a nyerési esélyeket és a nyeremények összegét. Bármelyik oldalt választjuk, a bónuszokat mindig érdemes kihasználni. A visszajelzések alapján az alábbi bukmékerek kínálják a legjobb bónuszokat: bet365, Unibet, Vegas.hu, illetve a Bwin.

Az Unibet által felkínált bónuszok:

A promóció minden feltételét teljesítettem, de bónuszt nem kaptam. Mit kell tenni?

Amennyiben a promócióhoz szükséges minden feltétel teljesítve lett, ám az extra bónusz mégsem érkezett meg, az általában rendszerhiba miatt történik. Ilyenkor, a megoldás érdekében, a fogadóoldal Ügyfélszolgálatának kell leírni a problémánkat. Amennyiben nem sikerült megoldani a gondot, akkor a bukméker által kifejezetten a panaszkezelésre fenntartott e-mail címre is javasolt írni.

A következő szabályt láttam a bukméker promócióra vonatkozó feltételeiben: „Fenntartjuk a jogot, hogy indoklás nélkül töröljük ezt az ajánlatot, vagy módosítjuk bármely szabályát.” Fenntartják továbbá a jogot, hogy bizonyos játékosok ne kapjanak bónuszt. Ez igazságos?

A legtöbb bukmékernek a szabályzatában ez fel van tüntetve. Ezekről a jogi rendelkezésekről az “Adatvédelmi szabályzat” menüpont alatt részletesen is lehet olvasni, melyeket a regisztrációval automatikusan elfogadunk. Az ebben leírt szabályok nem csak az üzemeltetőt védik, hanem a játékosokat is. Mielőtt regisztrálunk a bukméker oldalára, érdemes előtte elolvasni a szabályokat, hogy még előtte el tudjuk dönteni, hogy egyetértünk-e velük vagy sem.

SZÁMLAZÁROLÁS

Miért blokkolták a fiókomat?

A fiók blokkolásának nagyon sok oka lehet. Amennyiben a játékosok az alapvető szabályokat nem tartják be, a fiók blokkolásra kerül. Az ok lehet az, hogy más személyazonosságával regisztrált az oldalra, csalás gyanúja merült fel a pénzbefizetés során, vagy egy másik számlával lett regisztrálva. Gyanúra adhat okot az is, ha első befizetésnél a maximálisan megengedettnél jóval nagyobb összeget szeretne befizetni.

Mi történik, ha folyamatosan keresek (például minden nap)? Le lesz tiltva a fiókom?

A 4-esnél magasabb rangsorolású bukmékerek általában nem tiltják le a fiókot, ha a játékos minden nap nyereményekre tesz szert, de abban az esetben, ha csalás gyanúja merül fel a pénzösszegeket illetően, számítani lehet korlátozásokra.

A bukméker lezárta a számlámat, mivel korábban engedélyezte, hogy pénzt vegyek fel az egyenlegemről. Miért?

Ha a fogadóoldal zárolta a számláját, arra valószínűleg azért került sor, mert szabálytalanság merült fel, ezáltal kockázatos felhasználónak tekint. Erre azért van szükség, hogy a játékok/fogadások igazságosan zajlódjanak. Abban az esetben, ha csalás gyanúja merül fel, viszont egy fogadóoldal nem teszik meg a szükséges lépéseket, akkor az oldal szankciókra számíthat, ezért a 4-es vagy 5-ös rangsorolású bukmékerek általában azonnal zárolják ilyenkor az adott játékos számláját.

EGYÉB KÉRDÉSEK

Hogyan reagálnak a bukmékerek a Martingale fogadási stratégiára?

A Martingale fogadási módszer egy olyan elterjedt stratégia a szerencsejátékozók között, melynek lényege, hogy az eddigi veszteségeit egyre növekvő tétekkel próbálja visszaszerezni a játékos. Tudnivaló, hogy ennek a fogadási stratégiának az alkalmazása nem kockázatmentes, mivel attól, hogy egyre növekvő téteket tesz fel a játékos, a nyerés még nem garantált. Éppen ezért a 4-esnél magasabb szintű bukmékerek maximálisan elfogadják.

Hogyan viszonyulnak a fogadóirodák a sportbírósághoz és más kockázatmentes taktikához?

A kockázatmentes taktika, valamint a sportbíróság meglétét elfogadják azok a fogadóirodák, melyek elit minősítéssel, valamint a kötelező engedélyekkel rendelkeznek, hiszen ezek a bukmékerek nagyban odafigyelnek az igazságtalan játékok elkerülésére. Habár a fogadóirodáknak joguk van korlátozni a számlákat, a legtöbb profi bukméker engedélyezi ezeket a fogadásokat.

Visszakapom-e a pénzemet, ha a fogadóirodák rossz eredményt adnak az élő fogadás szekcióban, és e hiba miatt veszítettem?

A fogadóoldalak legtöbb esetben nem vállalhatnak felelősséget azokért az eredményekért, amelyek az élő fogadásban tűnnek fel, mert a bukméker nem egyenlő a szoftverszolgáltatóval. Ezekről a jogi felelősségekről az adott oldal alján található “Adatvédelmi nyilatkozat” menüpontjában lehet bővebb információkhoz jutni. A játékokért és fogadásokért a szolgáltatók felelősek.

Mennyi a maximális összeg, amit fogadhatok?

A maximális fogadási limit minden bukmékernél különbözik. A limit attól függ, hogy az adott oldalon elérhető sportesemény mennyire népszerű, mennyi a maximális limit az oldalon, illetve hogy régi regisztrálók vagyunk, vagy újak. Néhány bukmékernél a régebbi játékosok bónuszként kapják a maximális limit megnövelését.

Fogadhatok többször egymás után ugyanarra az eredményre?

Természetesen a legtöbb fogadóoldal lehetőséget ad arra, hogy többször egymás után tegyük meg a tétjeinket. Habár a fogadási limit mindenhol különböző, általában bizonyos limitig a játékos akárhányszor fogadhat ugyanarra az eredményre. Azonban oda kell figyelni a megtett tét maximális összegére, mert ha túl lépi a határ, az szankciókhoz vezethet.

BANKI ÁTUTALÁSOK (KÁRTYÁK / SZÁMLÁK)

Melyik kártya lenne alkalmas pénz befizetésére online fogadóirodákba?

Általában azok közül a pénzbefizetési módszerek közül, amelyek az adott oldalon fel vannak tüntetve, az összes biztonságos és alkalmaz pénz be/kifizetésre, amennyiben a választott bukméker 4-es vagy 5-ös besorolású. A legtöbb Magyarországon elérhető bukmékernél a MasterCard illetve a VISA hitelkártya a legelterjedtebb, de számos e-pénztárcával, vagy akár kriptovalutával is lehetőségünk nyílik a pénzünk befizetésére.

Használhatom Visa Electron betéti kártyámat bukméker számlám befizetésére és kifizetésére?

Abban az esetben, ha a választott bukmékernél a Visa Electron betéti kártya elérhető, mint be/kifizetési lehetőség, akkor igen, lehet használni. A legtöbb bankkártya úgy működik, hogy amikor megcsináltatjuk a számlánkat, jelezni kell az ügyintéző felé, hogy az online fizetést is alkalmaznánk. A fogadásokra való használat online vásárlásnak minősül, így ajánlott erre odafigyelni. Visa Electron kártyát Magyarországon az Erste banknál lehet igényelni. Egyik előnye, hogy az online vásárlást egy biztonsági kóddal kell hitelesíteni, amelyet az általunk megadott telefonszámra sms formájában kapunk meg.

Mennyi ideig tart a banki átutalás/átutalás?

A banki átutalásoknak az átfutási ideje nagyban függ attól, hogy melyik bankot választottuk, illetve épp hétvégén szeretnénk utalni, vagy esetleg munkaszüneti napokon. Általában a ki-és befizetési időtartam is 3-5 munkanapot szokott igénybe venni.

ONLINE FIZETÉSI RENDSZEREK

Hogyan tudok pénzt befizetni a Skrillbe?

A Skrill egy piacvezető online pénztárca, melyen 40 különböző pénznemmel van lehetőségünk online fizetni, vagy átutalni. A Skrill használata ingyenes, és 3 egyszerű lépés szükséges a használatához. Elsőként létre kell hozni egy fiókot a pontos adatainkkal, amihez meg kell adni a nevünket, és hogy melyik országban kívánjuk használni a Skrill-t. Ezt követően be kell írni az e-mail címünket, és létre kell hozni egy jelszót. Ezután végre kell hajtani a hitelesítési lépéseket, és végül ki kell választani a befizetés módját. A regisztráció pár percet vesz igénybe. Amint ez meg van, már lehet is használni a Skrill e-péntárcát.

Mennyi a minimális befizetés és a minimális kifizetés összege a Skrillben?

A Skrill-nél a minimális kifizetési összeg 3800 HUF, azonban a befizetés összege nincs korlátozva.

Milyen dokumentumokra van szükségem Skrill-fiókom igazolásához? Küldhetek fotókat a dokumentumaimról a beszkennelt másolatok helyett?

Ahhoz, hogy a Skrill üzemeltetői tudják, hogy valódi személy szeretne fiókot létrehozni a rendszerükben, ahhoz igazolni kell a valós adatainkat. Szerencsére olyan modern világban élünk, ahol a legtöbb helyen már elfogadják, ha fényképezőgéppel vagy telefonnal lefotózva küldjük el a dokumentumainkat.

Hogyan szerezhetem meg a Skrill VIP státuszt?

Skrill VIP státuszt akkor kaphatunk, ha a Skrill pénztárcáját legalább 3 hónapon keresztül használjuk utalásokra, vagy kriptovaluták vásárlására/eladására. A minimális tranzakciós összeg több, mint 5 900 000 HUF. A Skrill VIP státusz megszerzése számos előnnyel jár, mint például a tranzakciós díjak megszűnése. 3 VIP szint van: ezüst, arany és gyémánt. Minél nagyobb szinten vagyunk, annál több előnyre tehetünk szert. Míg ha ezüst VIP tagok vagyunk, akkor plusz 1 fiókot, addig arany VIP tagként plusz 2 fiókot, gyémántként pedig 3 fiókot hozhatunk létre.

Milyen dokumentumot kell benyújtanom a címem igazolásához?

Ahhoz, hogy a címünket igazolni tudjuk a Skrill-en, be kell nyújtanunk a személyi igazolványunkat, de elfogadják a jogosítványt vagy az útlevelet is. Emellett 3 hónapnál nem régebbi lakcímigazolást kell benyújtani, amit a helyi hivatalokban lehet kikérni, de online is meg lehet igényelni.

Szükségem van banki kivonatra az e-pénztárca számlám igazolásához?

Az e-pénztárca számla igazolásához kellhet a banki kivonat, amennyiben az igazoltan kifizetett számlát, vagy telefonszámlát nem fogadták el hiba miatt.

Használhatok egynél több e-pénztárcát, ha fogadok egy bukmékernél?

Fontos észben tartani, hogy a legtöbb bukméker engedélyezi, hogy egynél több e-pénztárcát használjunk, viszont egynél több bankkártyával nem lehet regisztrálni, mert akkor az előző fiók törlésre/tiltásra kerül.

Honnan tudhatom, hogy a fogadóirodák milyen fizetési módokat fogadnak el?

Nagyon ritkán találkozni olyan fogadóirodával, amely nem tünteti fel az oldalon a fizetési módokat. A bukmékerek nagy része mindig naprakészen tartja fizetési módokra fenntartott adatbázist, ezért vannak esetek, amikor új fizetési módok kerülnek fel az oldalra, de van olyan is, amikor eltávolításra kerülnek. Érdemes az adott oldalt több platformon is követni, hiszen így biztosan nem maradunk le a legfrissebb tudnivalókról.

Fizethetek PayPal-on?

Abban az esetben, ha a bukméker oldalán megtalálható a PayPal, mint fizetési lehetőség, akkor igen. Magyarországon több olyan engedéllyel rendelkező fogadóoldal is üzemel, ahol elérhető a PayPal általi fizetés. Általában amikor PayPal-al fizetünk, kétszeri megerősítésre van szükség. Az egyik arra szolgál, hogy biztosan valós személyek vagyunk, a másik pedig annak a megerősítése, hogy valóban mi indítottunk tranzakciót.

Mennyi időbe telik a fogadóirodának, hogy elküldje a pénzemet a Skrillnek vagy a Netellernek?

A tranzakciók átfutási ideje a banki szolgáltatótól, és a fizetési módtól is függ. Általában az e-pénztárcával történő utalás 10-12 órát szokott igénybevenni, azonban ha visszavonási kérelmet nyújtunk be, akkor csak pár órát kell várni arra, hogy visszakapjuk a pénzünket.

EGYÉB KÉRDÉSEK

Melyik fizetési mód a leggyorsabb?

Visszajelzések alapján az e-pénztárcával történő fizetési mód a leggyorsabb. Igénytől függ, hogy melyik módot választjuk, valamint attól is, hogy mennyi összeg áll rendelkezésünkre.

18+ A szerencsejáték függőséget okozhat. Játssz felelősségteljesen!