Apple Pay sportfogadás (2024) – Magyarország

🗓️ 2023-01-18 
🕒 2023-03-14

Mi az az Apple Pay? A mobilpénztárca szolgáltatás 2014. október 20-án látott napvilágot. Az Apple Pay lényegében helyettesíti a bankkártyánkat és bármely érintés nélküli terminálon használható. Így hát nem is csoda, hogy a megjelenését követően, rengeteg ember kezdte el az Apple Pay sportfogadás céljából történő használatát. Az online sportfogadás világában ez egy remek pénzfeltöltési alternatíva, ezért is gondoltam, hogy írok róla egy kis összegzést azok számára, akik még nem hallottak róla. Vágjunk is bele!

Hardver követelmények a szolgáltatás használatához – Apple Pay Magyarország

Első lépésként, először is rendelkeznünk kell egy Apple termékkel, amely támogatja az Apple Pay használatát. Az Apple termék lehet iPhone telefon, Apple Watch óra, iPad vagy Mac számítógép is. Nézzük meg közelebbről, melyik termékek támogatják az Apple Pay szolgáltatást, mivel sajnos nem mindegyiknél érhető el:

Apple Pay Sportfogadás

iPhone

Az iPhone típusokat tekintve, az újabb modellek mindegyikén elérhető az Apple Pay szolgáltatás, így az Apple Pay sportfogadás is. A lényeg, hogy legyen rajta elérhető a FaceID vagy a Touch ID. Ez tulajdonképpen minden iPhone-t magába foglal az iPhone 5s- után.

Neked pont iPhone 5, 5s vagy 5c-d van? Nyugi, van egy kiskapu. Amennyiben van Apple Watchod, amit már összepárosítottál az iPhonoddal, az Apple Watchodon keresztül használhatod az Apple Pay szolgáltatását.

Apple Watch

Szerencsére az Apple Watchok tekintetében sokkal jobb a helyzet, hiszen minden létező Apple Watchon elérhető az Apple Pay. Tehát, mindegy, hogy első generációs Apple Watchod van, vagy a legújabb Apple Watch Series 8, az Apple Pay sportfogadás bármelyikkel elérhető számodra!

iPad

Itt is az iPhone-nál már megállapított szabály érvényes; ha van Touch ID vagy Face ID az iPadeden, akkor az Apple Pay is elérhető! Tehát az alábbi eszközökön mind:

 • iPad Pro.
 • iPad Air.
 • iPad.
 • iPad mini.

Mac

Minden olyan Mac számítógépen elérhető az Apple Pay, amelyiken van Touch ID; szóval tulajdonképpen minden Mac, amit 2012-ben vagy utána gyártottak. Illetve, minden olyan Macen is elérhető a szolgáltatás, ami Apple silicon processzort használ, és van hozzá csatlakoztatva egy Magic Keyboard, amin van Touch ID.

Android és az Apple Pay

Sajnos az androidosoknak nem áll módjukban az Apple Pay szolgáltatást használni. Az Apple Pay kizárólag IOS-en futó iPhone-okon érhető el. Az Androidosok már régóta sajnálkoznak emiatt, és ma már létezik egy alternatíva, amivel a google rukkolt elő még 2018-ban. A Google Pay névre hallgató mobiltelefonos fizetési szolgáltatás tulajdonképpen teljes mértékben megfelel az Apple Pay-nek.

Tehát ha androidos vagy és egy, az Apple Pay-hez hasonló szolgáltatást keresel ne keress tovább, próbáld ki a Google Pay szolgáltatását.

Add hozzá a kártyádat a Wallet-hez és fizess

Na de mi is az a Wallet? Az egyszerűség kedvéért mostantól a magyar nevét használjuk, ami az Apple Tárca. Az ikon kinézete talán ismerős lehet, talán láttad is már, csak sosem tudtad mire való pontosan. Most elmondom! Az Apple Tárca, egy applikáció, egy digitális pénztárca, amely lehetővé teszi, hogy kuponokat, beszállókártyákat, személyi igazolványokat, bérleteket és az iOS 8.0 óta, már hitelkártyákat és bankkártyákat is tárolhassunk Apple termékeiken. Tehát nem kell a pénztárcánkat terhelnünk a rengeteg kártyával, jeggyel és bérlettel, egyszerűen tárolhatjuk azokat a telefonunkon. Az ember a telefonját igen ritkán hagyja otthon, így tökéletes megoldás arra, hogy mindig, minden körülmények között elérhetőek legyenek számunkra a szükséges irataink, kártyáink.

Nézzük is meg gyorsan, hogyan tudom használni ezt a remek funkciót a telefonomon vagy akár az okos órámon!

Add hozzá a kártyádat a Wallet-hez és fizess

Hogyan adom hozzá a kártyámat az Apple Tárcához?

Az apple pay regisztráció nem vesz igénybe sok időt, illetve egyáltalán nem bonyolult: annyit kell tennünk, hogy a kívánt hitel- vagy bankkártyát hozzáadjuk az Apple Tárcánkhoz. Ennek a menetét most lépésről-lépésre leírom, hogy mindenki könnyen tudja követni.

 1. Kattints rá a Wallet/Apple Tárca alkalmazásra.
 2. Majd kattints a + gombra a jobb felső sarokban. Itt, ha nem vagyunk bejelentkezve az Apple ID-nkkal, akkor itt a rendszer arra kérhet minket, hogy először jelentkezzünk be.
 3. Válaszd a Hitel- vagy Bankkártya opciót.
 4. Fényképezd le a hitel- vagy bankkártyádat, úgy, hogy az a felbukkanó kereten belül legyen. Automatikusan is beolvastathatod a kártya adatokat (név, kártyaszám, CVV-kód), vagy akár manuálisan is.
 5. Ha ezzel kész vagy, ellenőrizd a kártyaadatokat.
 6. Kész is van.

Ami még remek az Apple Pay-ben, hogy több hitel- illetve bankkártyát is hozzáadhatok. Szám szerint, akár nyolcat! Így, ha esetleg az egyik számlánkon nincs elég pénz, könnyen átválthatok egy másik számlámhoz tartozó kártyára és fizethetek azzal!

Fizetés és hitelesítés

Ha sikerült a hitel- vagy bankkártyánkat hozzáadni a Tárcához, már kész is vagyunk; használhatjuk is az Apple Pay szolgáltatását! Azonban, nem mindenhol érhető el ez a szolgáltatás, tehát körültekintőnek kell lennünk.

Amennyiben valamilyen fizikai üzletben kívánja használni a szolgáltatást, az Apple Pay ott áll rendelkezésünkre, ahol az alábbi szimbólumok valamelyikét látja:

Ha az adott üzletben elérhető ezen opciók valamelyike, akkor már csak pár lépés áll előttünk. Nézzük:

 1. Az Apple Pay belépés: Nyomjuk meg kétszer a „home” gombot. Ez régebbi, Touch ID-s modelleknél a középső gomb, az új Face ID-s modelleknél pedig az oldalsó gomb.
 2. Azonosítsuk magunkat vagy a Face ID vagy az Touch ID használatával.
 3. Érintsük a telefonunkat a terminálhoz és várjuk amíg csippan egyet.

Apple pay belépés Apple Watch esetén

Ez a folyamat Apple Watch esetében még egyszerűbb, csak annyit kell tennünk, hogy kétszer megnyomjuk a jobb oldali gombot, majd odatartjuk az óránkat a terminálhoz és lecsippantjuk azt.

Hogyan használhatom az Apple Pay-t befizetésre online sportfogadási oldalakon?

Végre elérkeztünk a lényeghez. Az Apple Pay vélemények döntő többségben arról árulkodnak, hogy ez egy remek lehetőség mindazoknak, akik ingyenesen, átfutás nélkül kívánnak pénzt befizetni sportfogadó számlájukra.

Azt már megnéztük, hogy fizikai üzletekben, hogyan fizetünk, most pedig nézzük, meg hogyan működik az Apple Pay befizetés online, a sportfogadási oldalakon.

 1. Nyisd meg a Safari-t a telefonodon és látogass el egy olyan bukméker hivatalos oldalára, ahol a befizetésnél az alábbi szimbólum elérhető:
 2. Add meg a befizetni kívánt összeget.
 3. Kattints az Apple Pay feliratra.
 4. Erősítsd meg a fizetést Face ID vagy Touch ID-ja segítségével.
 5. Ha jól csináltunk mindent, akkor a képernyőn megjelenik a „Kész” felirat és egy pipa.

Apple Pay számla?

Az Apple Pay nem egy számla, csupán a hitel- vagy bankkártyánk adatait tárolja digitális formában, tehát egyfajta digitális lenyomata a kártyánknak.

Az Apple Pay sportfogadás befizetésre remek alternatíva, de sajnos csak befizetésekre használható az online sportfogadás világában; az Apple Pay kifizetés nem lehetséges opció. Tehát kifizetések esetén valami más alternatívát kell találnunk.

Ezekre a legjobb megoldás, ha olyan híres és megbízható online pénztárcákat válaszunk, mint az PayPal, a NETELLER vagy amit én is használok a Skrill. Természetesen ezek az alternatívák nem csak kifizetésre, hanem egyúttal befizetésre is használhatóak. Ezért nem is csoda, hogy sokszor megy a vita melyik legyen Apply Pay vagy Skrill? Én azt mondom, hogy szerintem az Apple Pay jobb a befizetésekhez, míg a Skrill jobb a kifizetésekhez. De ez csak az én személyen preferenciám.

De ha tartunk az ilyen újkeletű, online megoldásoktól, akkor a hagyományos banki átutalási is játható út.

Apple Cash (kizárólag az Egyesült Államokban)

Az Apple Cash egy digitális kártya, amelyre pénzt tehet fel (bankszámlájáról) és használhat üzletekben, online. Pénzt küldhetünk, kérelmezhetünk vagy fogadhatunk az Apple Tárca appban vagy az Üzenetek appban.

Ugyan jelenleg csak az Egyesült Államokban érhető el, de mivel szerintem záros határidőn belül hazánkba is elér ez a szolgáltatás—talán épp a 2023-as év hozza meg nekünk ezt az új szolgáltatást—nézzük meg, hogyan tudjuk beállítani azt készülékünkön. Aggodalomra semmi ok, ez még egyszerűbb, mint az Apple Pay regisztráció!

 1. Nyissuk meg a Tárca appot, majd kattintsunk az Apple Cash kártyára, majd a „Beállítás most” lehetőségre.
 2. Válasszuk ki a „Beállítások” menüponton belül a Wallet és Apple Pay menüpontot és kapcsoljuk be az Apple Cash beállítást.
 3. Ezek után az „Üzenetek” appban már küldhetünk vagy fogadhatunk is pénzt.

Sportfogadás Apple Pay segítségével – Előnyök és Hátrányok

Az Apple Pay vélemények megoszlanak, de szerintem ez egy remek fizetési mód, ami rengeteg sportfogadó oldalon elérhető már manapság. Azonban vigyázzunk, hiszen elképzelhető, hogy az adott bukmékernél ugyan elérhető az Apple Pay szolgáltatás, de csak bizonyos országokban!

Tehát előfordulhat például, hogy a bet365 támogatja az Apple Pay fizetési módot, de mondjuk csak Angliában!

Most pedig nézzük meg összeségében milyen előnyök és milyen hátrányokkal jár az Apple Pay használata.

ElőnyökHátrányok
👍Gyors és kényelmes👎 Nincs apple pay kifizetés opció
👍Biztonságos👎 Nem minden bukmékernél érhető el
👍Offline is használható

Apple Pay befizetési limitek, költségek és átfutási idők

Azt már megbeszéltük, hogy az Apple Pay sportfogdás esetében csak is befizetésekre alkalmas, tehát csakis befizetési költségekről és átfutási időkről beszélhetünk. Kiválasztotta a legnagyobb és Magyarországon leginkább preferált sportfogadó oldalt és megnéztem, hogy milyen költségekkel, illetve átfutási idővel kell számolni náluk, ha az Apple Pay sportfogadás opcióját kívánjuk használni. Ezeket összeszedtem táblázatos formában, hogy jobban átlátható legyen.

KöltségekÁtfutási időMinMax
bet365
IngyenesNincs€5.00€5,000.00
Unibet
IngyenesNincs€10.00€13,000.00
bwin
IngyenesNincs

Ahogy láthatjuk az Apple Pay remek választás, abban az esetben, ha az adott sportfogadó oldalon befizetést akar végezni, hiszen nem jár extra költségekkel és nincs átfutási idő! Ne feledjünk azonban, hogy az Apple Pay-ben megadott bankkártya adatok szereplő névnek egyeznie kell az adott sportfogadási oldalon található regisztrációs névvel!

Összefoglaló

Úgy vélem sikerült végig járni minden fontos lépésen és sikerült megmutatnom miért is remek választás az Apple Pay sportfogadás céljából. Megnéztük, hogy pontosan, milyen hardware követelmények társulnak az Apple Pay használatához, majd azt is megnéztük, hogy mi az a Wallet vagy Apple Tárca, és hogy pontosan, hogyan is lehet használni az Apple Pay-t sportfogadó oldalakon befizetésekhez. Megtudtuk, hogy amennyiben pénzt akarunk levenni a sportfogadó számlánkról, más megoldás után kell kutatnunk. Ajánlottam pár lehetséges megoldást a Skrill, a Neteller és a PayPal formájában. Táblázatos formában azt is láthattuk, hogy milyen további költségekkel és átfutási idővel jár az Apple Pay használata a három legnagyobb Magyarországi bukinál. Szerencsénkre semmilyennel! Én rendszeresen használom az Apply Pay-t befizetésekhez, hisz gyors és biztonságos, valamint mindig kéznél van, amikor kell!

GYIK

Hogyan tudom feltölteni az apple pay számlámat?

Sehogy! Az Apple Pay nem egy számla, csupán egy digitális pénztárca, ahol digitális formában tárolhatod a kártyáidat, irataidat.

Apple pay vagy Skrill?

Az Apple Pay befizetés céljából jobb, a Skrill pedig kifizetésekhez!

Használhatom az androidos telefonomon az Apple Pay opciót?

Sajnos nem! Az Apple Pay csak Apple termékeken érhető el. Az androidosoknak viszont ott van a Google Pay!

Miért nem tudom használni az Apple Pay-t befizetéshez?

A leggyakoribb hiba, amit elkövethetünk, hogy nem nézzük meg előzetesen, hogy mely sportfogadó iroda fogadja el az Apple Pay-t mint fizetési módot. Elképzelhető, hogy a bukmékered csak bizonyos országokban engedélyei az Apple Pay használatát. A legegyszerűbb, ha felkeresed a bukid ügyfélszolgálatát!

18+ A szerencsejáték függőséget okozhat. Játssz felelősségteljesen!